PRAVNO OBVESTILO ZA OBISKOVALCE

Predmet pravnega obvestila so strani in vsebine na spletni strani https://foto-niko.si/.
Vsebine so informativne narave in so last podjetja StarPrint, tisk na tekstil in fotografija, Niko Krizmanić s.p., v nadaljevanju "podjetje".

Informacije na spletni strani so redno posodobljene, vendar si pridružujemo pravico do morebitnih napak. Pridržujemo si pravico, da vsebino spletne strani kadar koli, na kakršen koli način in ne glede na razlog spremenimo brez vnaprejšnjega opozorila. Za kakršne koli posledice tovrstnih sprememb ne prevzemamo odgovornosti. Redno se trudimo posodabljati točnost podatkov in vsebin.

Obveščanje v primeru slabe izkušnje je zaželjeno, da lahko v prihodnje še izboljšamo našo vsebino.

OSEBNI PODATKI IN DODATNE INFORMACIJE

Vaš elektronski naslov ne bomo posredovali naprej, tudi reklamnih materialov ne pošiljamo v elektronski obliki. Njegov namen je informativne in varnostne narave za večjo učinkovitost dela.

Po posredovanem povpraševanju boste na elektronski naslov dobili potrdilo o poslani ponudbi,
mi pa se bomo potrudili odgovoriti v najkrajšem možnem času, večinoma najkasneje v 3 delovnih dneh

IZJAVA O VAROVANJU OSEBNIH PODATKOV

Upravljavec osebnih podatkov v okviru te spletne strani po predpisih Splošne uredbe o varstvu podatkov (SUVP) je (v nadaljevanju zgolj "podjejte"):

StarPrint, tisk na tekstil in fotografija, Niko Krizmanić s.p., Veliki Gaber 68b, 8213 Veliki Gaber.

Kontakt za varovanje podatkov:

info@foto-niko.si ali po pošti na naslov Starprint, Niko Krizmanić s.p., Veliki Gaber 68b, 8213 Veliki Gaber.

Pri uveljavljanju vseh vaših pravic ali pri pridobivanju dodatnih informacij smo Vam vedno na voljo.

NAMEN OBDELAVE PODATKOV

Podjetje na spletnem mestu zbira osebne podatke, posredovane preko obrazcev za povpraševanje.

V tem primeru podjetje obdeluje in hrani vaše podatke z namenom nadaljnjega sodelovanja. Vaše podatke bomo uporabili za odgovor na vašo zahtevo.

Obdelava in uporaba vaših podatkov temeljita na zakonskih določilih, ki upravičujejo take postopke z utemeljitvijo, da so potrebni za obdelavo vaše zahteve.

Obdelava osebnih podatkov temelji na strogih načelih strogega varovanja in zaščite podatkov ter pravic prizadetih kot najpomembnejše dobrine.

Obdelava podatkov poteka na zakonit način in v dobri veri. Posameznik je pri zbiranju podatkov obveščen o načrtovani obdelavi (namen) in rokovanju s podatki. Podatki se zbirajo in obdelujejo z določenim, jasnim in legitimnim namenom. Podatki se ne obdelujejo z namenom, ki se razlikuje od dogovorjenega.

Zbira in obdeluje se le tiste podatke, ki so nujno potrebni za navedeni namen.

ČAS HRANJENA PODATKOV

Če niste podali soglasja za daljšo hrambo podatkov v okviru našega upravljanja odnosov z deležniki, podatkov ne bomo hranili dlje, kot je potrebno za izpolnitev zgoraj navedenega namena oziroma tako dolgo, kot se to zahteva pri obvezni hrambi podatkov.

VERODOSTOJNOST PODATKOV

Upravljavec spletne strani ali lastnik oziroma podjejte ne prevzema odgovornosti za verodostojnost, točnost in ažurnost osebnih in kontaktnih podatkov, ki jih posreduje uporabnik. Kot uporabnik spletnega mesta ste dolžni sami poskrbeti za točnost in ažurnost vseh posredovanih podatkov v okviru spletnega mesta.

OMEJITVE ČASA HRANJENA PODATKOV in BRISANJE

Osebne podatke zbrišemo, takoj ko se namen, v katerega so se prvotno zbirali, konča in ko zakonski roki za hranjenje podatkov ne preprečujejo več brisanja.

PRAVICE

V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov, pravico do popravka, pravico do izbrisa ("pozabe"), pravico do prenosljivosti, pravico zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov in pravico do ugovora.

VAROVANJE

Osebni podatki so tajni podatki. Z njimi je treba ravnati zaupno in jih z ustreznimi organizacijskimi in tehničnimi ukrepi varovati pred nepooblaščenim dostopom, nezakonito manipulacijo ali posredovanjem ter izgubo in uničenjem.

ELEKTRONSKA POŠTA

Če nam pošljete elektronsko sporočilo, bomo vaš elektronski naslove uporabili le za stik z vami. Prosimo, da upoštevate, da lahko obstajajo pri prenosu podatkov prek spleta varnostne vrzeli. Brezhibne zaščite podatkov pred dostopom drugih ni mogoče zagotoviti.

REKLAMACIJE IN NAROČILA

Reklamacije sprejemamo v pisni obliki, in sicer po pošti na sedež podjetja:
StarPrint, Niko Krizmanić s.p., Veliki Gaber 68b, 8213 Veliki Gaber

REKLAMACIJSKI ZAHTEVEK MORA VSEBOVATI:

  1. Ime in priimek kupca
  2. Kopijo izstavljenega računa
  3. Opis reklamacije
  4. Predlog reševanja reklamacije

MED REKLAMACIJSKE ZAHTEVKE NE SPADAJO:

  • barvna odstopanja med tistim, kar uporabnik oz. kupec vidi na domačem ekranu in tistim, kar se dejansko natisne,
  • izbor natisnjenih fotografiji (podjetje si pridružuje pravico, da na podlagi trenutne fotografske kreativnosti in umetniškega navdiha izbere fotografije),
  • izdelki narejeni po naročilu (po predhodnem predogledu) - platna, fotoknjige, ...
  • cena - tudi če stranka po fotografiranju najde cenejšega ponudnika in želi pri nas doseči, da bi ji že opravljeno storitev ponudili po enaki (nižji) ceni ,
  • če stranka v fazi predogleda ni opozorila na, zanjo, moteče elemente.

Po fazi predogleda in odpravljenih strankinih opažanjih zamenjava ali sprememba ni več možna, saj se fotografije narejene v našem studiju ali naravi štejejo kot unikatni izdelki narejeni po naročilu. Enako velja za izdelke po naročilu.

Fotografije ali izdelke lahko stranka reklamira samo v primeru, da niso v skladu s predhodnim dogovorom (torej če niso odpravljeni popravki na katere je stranka opozorila v fazi predogleda) ali, da so izdelki poškodovani in sicer najpozneje v roku 48 ur po prevzemu. Kasnejših reklamacij v primeru očitne napake ne upoštevamo.

Stvarne napake je potrebno prijaviti nemudoma po odkritju, oziroma najkasneje v zakonsko predvidenem roku šestih mesecev.

V primeru upravičene reklamacije ima podjetje najprej pravico do nadomestne dobave. V koliko nadomestna dobava odstopa od zahtev stranke, ima le ta pravico zahtevati razveljavitev pogodbe ali znižanje cene. Pri razveljavitvi pogodbe je naročnik dolžan vrniti vso blago, stroške pošiljanja krije sam.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Podjetje se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe pravočasno popraviti podatkov. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA/VRAČILO KUPNINE

Izbirate in naročate lahko fotografije, ki so vam na voljo v spletni galeriji. Vsi izdelki, navedeni na teh straneh, so na voljo do odprodaje zalog. Dobavni rok za naročeno blago je do 7 delovnih dni (0bičajno dostavimo v roku 3 dni), v primeru da blaga trenutno ni na zalogi vas bomo o predvidenem datumu dobave/dostave čimprej obvestili. Ob morebitni nedobavljivosti naročenih artiklov vas bomo obvestili o spremembah in vam omogočili preklic naročila, zamenjavo naročenega artikla ali kakšno drugo dogovorjeno možnost. Podjetje mora blago dostaviti v obljubljenem času, pridržujemo pa si pravico do podaljšanja dobavnega roka zaradi zamud pri proizvajalcu ali dobavitelju.

Skladno z določili 43. č člena Zakona o varstvu potrošnika (ZvPot) se potrošniku vrne denar nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu pogodbe. Potrošnik mora vrniti blago nerabljeno, nepoškodovano v originalni embalaži nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu o odstopu od pogodbe. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.

Odstop od naročila lahko pošlje potrošnik na kontaktni elektronski naslov info@foto-niko.si, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je sporočilo poslano v roku 8 dni po prejemu predračuna.

Kupec nima pravice vračila blaga v primerih ko je bilo blago izdelano po natančnih navodilih naročnika – unikatni izdelki. Stroške ponovnega pošiljanja blaga krije ponudnik.

REKLAMACIJE

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je podjetje obljubilo, če je dobavilo napačne izdelke, v napačni količini, barvi, velikosti ali kako drugače odstopa od naročila. Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšno zamenjavo ali vračilo kupnine.

Reklamacija mora biti oddana pisno z obrazložitvijo. Kupec lahko blago iz reklamacije vrne tako, da ga prinese osebno po predhodnem dogovoru s podjetjem ali pa ga na stroške prodajalca in po vnaprejšnjem dogovoru s podjetjem vrne po pošti. Pošiljk z odkupnino, brez dogovora ne sprejemamo. Kupec ob vračilu zahteva vrnitev kupnine, ki mu jo prodajalec vrne na njegov transakcijski račun (TRR) najkasneje v 15 dneh od prejema vrnjenega blaga.

Reklamacija ne velja za blago s tiskom, če tisk ni bil naročen pri prodajalcu. V primeru, da zaloga artikla poide, prodajalec ne jamči ponovne dobave artikla.

DOSTAVA IZDELKOV

Dostava naročenega blaga se izvrši po predhodnem dogovoru med naročnikom in podjetjem. Naročene fotografije, fotoknjige in fotografije, natisnjene na platno, pošljemo preko Pošte Slovenije. Strošek dostave plača kupec ob naročilu.

Vse izdelke zapakiramo in zaščitimo v kartonsko embalažo. Embalaže in pakiranja ne zaračunavamo. Vsi izdelki bodo poslani v najkrajšem možnem času. V primeru, da kakšnega naročenega artikla trenutno ni na zalogi, vas bomo obvestili po elektronski pošti ali telefonu

Pridržujemo si pravico do odstopanja barv prikazanih na spletni strani od dejanskih.

TOP